Tamplarie din aluminiu

Servicii » Tamplarie din aluminiu

Caracteristici profile METRA

Executam tamplarie din aluminiu cu profile METRA si PROFILCO PR 63 di RO555.

Tamplarie din aluminiu cu taiere termica realizata cu sistemul METRA NC 150 Superthermic, cu profile extrudate cu legatura din aluminiu EN AW 6060 (EN 573-3 si EN 755-2), statul fizic al furniturii UNI EN 515.

Cadrul fix va avea o latime totala de 149 mm si asamblarea va fi efectuata cu taieri de 90 grade unde sunt situate traversele orizontale, pentru a garanta stabilitatea pe montantii verticali. Taierea termica este obtinuta prin inserarea de vergele din poliamida intarite cu fibre de sticla, cu latime totala de 24 mm si grosime de 2 mm. Blocajul lor va fi mecanic cu rulare in exterior cu zimtuirea dinainte a locurilor de aluminiu pentru a se evita glisarile profilului insusi. Traversele inferioare si superioare vor avea dubla izolare termica, iar traversa inferioara va avea sistemul de ghidare cu glisarea rulmentilor din poliamida intarita cu fibre de sticla si cu posibilitatea de inlocuire. Pe traversa inferioara fixa vor fi efectuate orificii pentru drenajul apei si aceasta va fi sigilata la extremitati cu adeziv de fixare prin tablitele corespunzatoare.

Cadrul mobil va avea o latime totala de 60 mm si asamblarea va fi efectuata cu taieri de 45 grade.

Fixarea coltarului va fi asigurata de placute patrate din aluminiu extrudat inserate fie intern fie extern in profilul antei. Taierea coltarului va fi sigilata pentru a garanta fixarea. Taierea termica este efectuata prin inserarea de vergele din poliamida intarite cu fibre de sticla cu latimea totala de 18 mm si grosimea de 2 mm. in traversa inferioara a cadrului mobil vor fi efectuate doua orificii de aerisire. Fixarea va fi asigurata de accesorii speciale EPDM sau cu perie montate in lungul perimetrului antei si de doua perii mai mici pe montantele centrale ale antelor.

Montantul central va fi format din doua profile unite intre ele prin inserarea unui extrudat din PVC. Miscarea antelor va fi facilitata de un mecanism special glisant cu ridicare sau baza. Accesoriile vor fi cele originale studiate si produse pentru serie.

Protectia si finisarea superficiala a profilatilor se face cu ajutorul vopsirii cu pulberi in culorile RAL de serie ca in catalogul nostru, de calitate QUALICOAT, urmand urmatorul ciclu:

-Pre-tratare compusa din degresare, spalare, fosfo-cromatare cu produsul Alodine, clatire cu apa demineralizata si uscare succesiva cu flux de aer cald;
-Vopsire in cabina presurizata cu pulberi de tipul poliesterului;
-Polimerizarea termica a pulberii la o temperatura de exercitiu care va fi cuprinsa intre 180 grade si 190 grade pe o durata de 24 de minute.

Ca o alternativa la vopsire, o tratare de suprafata se poate executa prin oxidare anodica conform marcii de calitate QUALANOD.

Tamplaria va fi completata cu accesoriile corespunzatoare apte sa garanteze buna functionare.

Geamurile termopan simple sunt separate de un profil din aluminiu re-umplut cu sita moleculara cu grosimea de 12-9-6 mm (variabil in functie de grosimea baghetelor cu dubla sigilare de butil si tyokol. NB: este exclusa curatenia finala a materialelor furnizate.

Caracteristici profile PROFILCO PR 63 SI RO555

Compania noastra respecta sistemul de testare ISO 9001 pentru profilele extrudate prin Departamentul de Productie si Control al Calitatii din cadrul companiei noastre, care, implementand acest sistem, testeaza profilele extrudate. Testele au fost facute cu specificatiile stipulate in normele ELOT EN 12020-2, EN 755.02 si DIN 17615 si din QUALICOAT pentru vopsirea cu pulberi.

Aliajul EN AW 6063 (Al Mg 0.7Si) folosit pentru productia de profile are urmatoarele caracteristici tehnice:

Tratare la caldura: T5.

0.2% Rezistenta test: RP0.2 = 130 Mpa (min).

Rezistenta absoluta: Rm = 175 Mpa (min).

Densitatea: Y = 2.69 gr/cm3.

Modul elastic: E = 70 000 N/mm2.

Coeficientul de expansiune lineara: alfa = 2.34x10-6 /K.

Elongarea minima: A50mm% = 6 (min).

Caracteristici geometrice

Tolerantele dimensiunilor (grosimea zidului si restul dimensiunilor), urmeaza specificatiile EN 12020-2, ex. daca avem dimensiunea de 55 mm, toleranta este +/- 0.40 mm ceea ce inseamna ca dimensiunea este intre 54.60 si 55.40 mm.

Conform specificatiilor EN 12020-2 pentru o bara de profil de cel mult 75 mm latime, deviatia este de 2 mm.

Curbarea se masoara punand bara pe un platou cu suprafata de baza plana si masurand distanta maxima la orice punct pe lungime intre suprafata de jos si suprafata de baza a platoului.

Conform specificatiilor EN 12020-2, pentru o bara de 6 m, deviatia de la linia dreapta acceptata este de 3 mm si este masurata cu bara de profil pusa pe platoul orizontal de baza in asa fel incat masa proprie sa scada din deviatie. Deviatia din mijlocul barei nu trebuie sa fie mai mare de 3 mm.

Duritatea profilului este testata conform specificatiilor EN ISO 6506-1.

Vopsirea in camp electro-static

Vopsirea pe suprafata respectiva este vizualizata la un unghi oblic de 60 grade si la 2 m distanta. (Specificatiile QUALICOAT mentioneaza 3 m).

Asperitatea excesiva, suruburile, urmele de lovituri, incluziile, crapaturile, petele intunecate, orificiile de suruburi, alte orificii, zgarieturile nu trebuie sa fie vizibile de la aceasta distanta.

Departamentul de Control al Calitatii, cu unelte tehnice specializate intr-un laborator bine echipat, efectueaza teste de grosime a vopselei si mai multe teste chimice si mecanice.

Pentru testele mai sus mentionate, sunt urmate specificatiile QUALICOAT.

Greutatea care este afisata in prezentul catalog este greutatea teoretica a profilului finisat din fabrica.

Exista o toleranta intre greutatea teoretica si cea reala, care este de pana la +/- 6%, si greutatea suplimentara datorata culorii este de pana la 3-4%.